LEDANDE INNOVATION

FÖR ATT STORSTÄDA DIN KROPP

ZinoGene+ är den senaste innovationen för kosttillskott. Ett vetenskapligt genombrott, baserat på en komplex formulering med fucoider, en naturlig polysackarid från sjögräs, polyfenoler, vitamin C och zink som stödjer DNA-syntesen och celldelningen. Ackumuleringen av dysfunktionella celler och en minskning av regeneration är delar av åldrandeprocessen. Den hastighet med vilket detta sker påverkas av näringsinnehållet i vår mat. Det är därför som Zinzino har utvecklat ZinoGene+.

LEDANDE INNOVATION SOM STÖDJER
DNA-syntes
Celldelning
Skydd mot oxidativ stress

HELT NATURLIGA INGREDIENSER FÖR EFFEKTIV BIOTILLGÄNGLIGHET

Kurkumin från gurkmeja – Med sin ljusgula färg är kurkumin hörnstenen i ZinoGene+formuleringen. Som medlem av ingefärsfamiljen, framställs kurkumin av växter i släktet Curcuma longa. Historiskt sett har kurkumin använts i Indien i tusentals år, både som krydda och som en del av deras ayurvediska traditioner. Idag används den i stor utsträckning runt om i världen för kosttillskott, kosmetika, smaksättning av livsmedel och färgsättning av livsmedel.
Det finns många olika kurkuminextrakt på marknaden, men det är stor variation när det gäller deras biotillgänglighet, och de skiljer sig därför mycket åt när det gäller hur mycket av ingrediensen som ger en aktiv effekt. Det kurkuminextrakt som finns i våra produkter är mycket noggrant utvalt och ger ett fullt spektrum av kurkuminoider. Vi har valt den globalt prisbelönta ingrediensen HydroCurc®, som är världens mest biotillgängliga kurkumin. Detta innebär förbättrad absorption och därmed förbättrad effekt och funktionalitet.

Quercitin från pagodträd och lök – Quercetin är ett naturligt pigment som finns i många frukter, grönsaker och spannmål. Den har antioxiderande egenskaper och tillhör en undergrupp av polyfenoler som kallas flavonoider. Det uppskattas att en genomsnittlig person konsumerar 10–100 mg av den varje dag via matkällor såsom lök, äpplen, kapris, bär, broccoli, citrusfrukter, körsbär, affe, druvor, grönt te och rött vin.
Viktigt att notera är att mängden quercetin i livsmedel kan bero på de förhållanden under vilka maten odlades. För att optimera biotillgängligheten och funktionaliteten har vi gjort vår egen patenterade blandning av quercetin med tre olika ingredienser från två olika växtkällor: pagodträd och lök. Som alltid är kvaliteten på våra ingredienser lika viktig som kvantiteten, och detta har varit vår prioritet när det gäller de quercetinkällor som vi har valt ut för denna formulering.

Fucoider från sjögräs – Brunalger innehåller ett element som kallas fucoid. Fucoider från alger är ämnen med icke-vidhäftande föreningar (ungefär som en biologisk motsvarighet till teflon). De finns i olika arter av brunalger och är belägna i algplantans cellväggar, som skyddar dem mot yttre påfrestningar.
Fucoiders näringsmässiga egenskaper är inget nytt. Historiskt sett har alger, som innehåller fucoider, använts i forntida traditioner i tusentals år. Faktum är att de första uppgifterna om deras användning kan dateras till år 12 000 f.Kr., då arkeologiska utgrävningar i Monte Verde i Chile har avslöjat bevis för att de användes.
Idag blandas fucoider in som värdefulla ingredienser i näringsprodukter. Vi vet att kvalitet och pris varierar avsevärt mellan de olika leverantörerna, och vi har valt att använda en exklusiv fucoidingrediens i vår ZinoGene+.

Fisetin från jordgubbar – Fisetin fungerar som färgämne i många växter och tillhör flavonoidgruppen med polyfenoler. I ZinoGene+ har vi gjort vår egen, patenterade blandning av fisetin från extrakt av rökträd och jordgubb.
Denna bioflavanoid har antioxiderande egenskaper, och även om den finns i en mängd frukter och grönsaker såsom jordgubbar, äpplen, persimoner, druvor, lök, kiwi och grönkål, är koncentrationen låg. Det genomsnittliga, dagliga intaget av fisetin från olika grönsakskällor uppskattas till ca 0,4 mg. Som jämförelse ger endast 1 ZinoGene+-tablett 25 mg.

Piperin från svartpeppar – Svartpeppar är en av de mest använda kryddorna i världen, och framställs genom att mala pepparkorn som är torkade bär från vinrankan Piper nigrum. Svartpeppar är dock mer än bara ett måste i köket. Den betraktas som ”kungen av kryddor” och har använts i gamla ayurvediska traditioner i tusentals år på grund av sin höga koncentration av potenta, starkt antioxiderande föreningar som kallas piperin.
Piperin extraheras från växten när bären ändrar färg, från grönt till rött, under mognadsfasen. Tidpunkten för skörden är en viktig aspekt för att säkerställa den högsta antioxidantprofilen hos piperinet. I ZinoGene+ har vi använt det patenterade extraktet BioPerine®, standardiserat till minst 95% piperin och använt som biotillgänglig förstärkare i över 20 år.

Vitamin C – Denna kraftfulla antioxidant (som finns i muskler, hjärna och blod) är ett essentiellt vattenlösligt vitamin och bidrar till att skydda våra celler från oxidativ stress. Majoriteten av de tillskott som finns tillgängliga på marknaden använder en syntetisk form av vitamin C (askorbinsyra, som framställs i ett laboratorium). Istället för att följa detta exempel och använda en laboratoriebaserad ingrediens, går vi direkt till den naturliga växtkällan. Vårt C-vitamin kommer från acerolabäret, som förutom att vara rikt på vitamin C innehåller andra viktiga näringsämnen: karotenoider och bioflavonoider

Zink – Zink är ett essentiellt mikronäringsämne, eller mer specifikt, ett mineral, och det näst mest rikligt förekommande spårämnet i kroppen. Zink finns i många olika livsmedel i vår kost, såsom kött, ost, lever, baljväxter, grönsaker och fullkornsbröd.
Zink har många viktiga funktioner i kroppen, och Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har godkänt 18 olika hälsopåståenden för denna mineral. Nyckeln i vår ZinoGene+formulering är bidraget till en normal DNA-syntes, celldelning och skydd för celler mot oxidativ stress.

Läs mer och köp ZinoGene+ här!

•4 EFSA-påståenden