KOSTTILLSKOTT MED POLYFENOL FÖR OMEGABALANSEN

Essent justerar och upprätthåller nivåerna av EPA+DHA och balansen mellan omega-6 och omega-3 i kroppens celler, och skyddar samtidigt blodfetterna från att oxideras. Essent är en synergisk blandning av koncentrerad naturlig fiskolja av hög kvalitet, rik på omega-3-fettsyrorna EPA och DHA; samt extra virgin olivolja, extrakt av olivfrukt och kakaopulver, vilka samtliga har höga halter av polyfenoler.

HJÄRNFUNKTION – EPA och DHA har godkända hälsopåståenden för upprätthållande av normal hjärnfunktion. För gravida kvinnor bidrar moderns intag av DHA till att hjärnan utvecklas normalt hos foster och spädbarn som ammas. De långkedjade omega-3-fettsyrorna är viktiga både för vår egen hälsa och för nästa generation.

HJÄRTFUNKTION – EPA och DHA har godkända hälsopåståenden för hjärthälsa. De bidrar till normal hjärtfunktion.

IMMUNFÖRSVARET – Essent innehåller vitamin D3, som är mycket viktig för immunförsvaret och hjälper det att fungera normalt.

OXIDERINGSSKYDD – Hydroxytyrosol från oliver bidrar till att skydda lipiderna i blodet från oxiderande stresskador vid daglig dos 5 mg eller mer. Lipider är fetter som finns i blodet och kroppens vävnader, till exempel kolesterol eller triglycerider, och är viktiga för hjärtats hälsa.

GELATIN AV FISK – Softgel-kapslarna framställs med högkvalitativ farmaceutisk fiskgelatin av fiskhudar, helt fri från konstgjorda färgämnen.

FISK OCH OLIVOLJA / SYNERGI = RESULTAT – Våra forskare framställer Essent genom en blandning av flera omega-3-fettsyror av hög kvalitet i koncentrerad form, men som naturliga triglycerider, med extra hög halt (85%) EPA & DHA; samt fettsyran omega-9 av extra virgin-olivolja. Essent innehåller även 23 mg viktiga polyfenoler i en särskild blandning av hydroxytyrosol och flavanoler. Hydroxytyrosol kommer från olivoljan och olivfruktsextraktet, medan flavanolet kommer från kakaopulvret.

BEVISAD BALANS PÅ 120 DAGAR – Våra legitimerade laboratorier har analyserat över 600 000 torra blodprover för blodets elva fettsyror, vilket därmed är världens största databas i sitt slag. Det genomsnittliga omega 6:3-förhållandet för de som inte tog kosttillskott med omega-3 var 12:1 i Europa och 23:1 i USA. Efter att ha tagit Essent eller BalanceOil i 120 dagar, var det genomsnittliga förhållandet under 5:1 och i många fall under 3:1.

ULTRA-REN – Testas på molekylnivå för att spåra gifter och säkerställa tillförlitlig färskhet, säkerhet och renhet.

OMSORG OM FRAMTIDEN, I DAG – Genom att välja Essent hjälper du balansen hos havens ekosystem med en certifierat hållbar källa till vildfångad fisk.

•14 EFSA-påståenden

Läs mer och köp Essent här!